Oor die kole

Martelize Brink

ISBN:

9780798182485

Uitgewer:

Human & Rousseau

Datum Vrygestel:

September 2022

Prys (incl. VAT):

R 480,00

Formaat:

Sagteband, 192pp


Oor hierdie boek:

Laat die potte prut, die steaks sis, en die koek braai! Kole is koning.

Oor die kole is ’n om-die-vuur-kosboek met resepte vir elke okkasie in die buitelug: van ’n boere-ontbyt of kaalvoet-kuier om die braaivuur saam met jou hartsmense tot ’n fynproewer-feesmaal met dekadente soetgoed.

Braai is soveel meer as steaks, boerewors en tjops. Natuurlik is die tradisionele goue gunstelinge almal daar: ploegskaar-brekfis, askoek, potbrood, mosbolle, skaapstertjies, Matie Brink se afvalpotjie, waterblommetjies, heuningwortels en malvapoeding. 
Maar . . . met haar houtlepel in die pot toor Martelize ’n swetterjoel flambojante treffers op: gerookte mieliepaptert, dieppot-pizza, kreefstertkerrie, calamarisosaties, seekossop en ketelbraai-snoek, eend met sjerrieglaseersel, varknek, lamsboud, koedoesteaks, selfs’n Latynse braaitafel met flentervarkskouer.
Nou ja, wat is ’n feesmaal sonder die soete verleidings? Pastel de nata (met ’n sweem van kardemom en kaneel), affogato, roomys met gerookte room, koekstruif met braaikoek en perskes, Siciliaanse lemoenkoek, en ’n reënboog van lusmakers.
Verskillende tegnieke en metodes vir buitelugkos word ingespan: braai en rooster oor die kole (selfs in die as), swartpotte, ketelbraai en beroking. Naas wenke vir kopkrappers soos braaihout, temperatuurmeters, rookmetodes, die briket-slangmetode en soorte swartpotte kry jy ’n warm dosis nostalgie in die vorm van Martelize se staaltjies en vertellings. Ware sielskos!

VERWANTE BOEKE

Fatima Sydow - Cape Malay Cooking

Fatima Sydow

Veggielicious

Mokgadi Itsweng

The South African Vegan Cookbook 2

Leozette Roode

Tietie en Nanna se huiskos

Najma Abrahams, Azba Fanie

The South African Air Fryer Cookbook

Louisa Holst

Suid-Afrikaanse leefstylgids vir Diabetes

Vickie De Beer, Kath Megaw

Kaap, kerrie & koesisters

Fatima Sydow, Gadija Sydow Noordien

Dit proe soos huis

Herman Lensing

Vleis

Annelien Pienaar

Nataniel: Die Edik van Nantes-kookboek

Nataniël , Erik Le Roux

Cook and Enjoy

S.J.A. de Villiers

Cook and Enjoy for Kids

Eunice van der Berg, S.J.A. de Villiers

For Friends & Family

Nicky Stubbs

One Pot cookbook for South Africans

Louisa Holst

Marinda se kinderkombuis

Marinda Engelbrecht

Boerekos met 'n twist

Annelien Pienaar

Hearty Home Food with Sipho

Siphokazi Mdlankomo

Vegetaries

Jan Braai

Braaibroodjies en burgers

Jan Braai

Vuurwarm (SB)

Jan Braai

Maaltye

Christine Capendale

Kokkedoortjie

Errieda du Toit

Laat die potte prut

Via

Kitchen Queen

Lucia Mthiyane

Die Demokratiese Republiek van Braai 2

Jan Braai

The South African Air Fryer Cookbook 2

Louisa Holst

Bibby's Kitchen

Dianne Bibby

Die VLV-kookboek

Vroue-Landbouvereniging van Kaapland

The South African Keto & Intermittent Fasting Cookbook

Rita Venter, Natalie Lawson, Natalie Lawson

Cape, Curry & Koesisters

Fatima Sydow, Gadija Sydow Noordien

Nic van Wyk-Brood & Botter

Nic van Wyk

Vuurwerke (SB)

Jan Braai

Shisanyama

Jan Braai

Marinda kook met blikkies en pakkies

Marinda Engelbrecht

Suid-Afrikaanse Lugbraaier Kookboek

Louisa Holst

Die Suid-Afrikaanse lugbraaier kookboek 2

Louisa Holst

Marinda se koskas

Marinda Engelbrecht

Food stories

Tebogo Ndala, Lebogang Ndala

Meat

Annelien Pienaar

Baking

Christine Capendale

Deeg

Theresa de Vries

Curry

Ishay Govender-Ypma

Klein kook en geniet (2018 uitgawe)

Eunice van der Berg, S.J.A. de Villiers

Fatima Sydow Cooks

Fatima Sydow

Kook en Geniet

S.J.A. de Villiers

Cupcakes and Couscous

Teresa Ulyate

Boerekos with a twist

Annelien Pienaar

Dorah Sitole

Dorah Sitole

The South African Vegan Cookbook

Leozette Roode