Oor die kole

Martelize Brink

ISBN:

9780798182485

Uitgewer:

Human & Rousseau

Datum Vrygestel:

September 2022

Prys (incl. VAT):

R 480,00

Formaat:

Sagteband, 192pp


Oor hierdie boek:

Laat die potte prut, die steaks sis, en die koek braai! Kole is koning.

Oor die kole is ’n om-die-vuur-kosboek met resepte vir elke okkasie in die buitelug: van ’n boere-ontbyt of kaalvoet-kuier om die braaivuur saam met jou hartsmense tot ’n fynproewer-feesmaal met dekadente soetgoed.

Braai is soveel meer as steaks, boerewors en tjops. Natuurlik is die tradisionele goue gunstelinge almal daar: ploegskaar-brekfis, askoek, potbrood, mosbolle, skaapstertjies, Matie Brink se afvalpotjie, waterblommetjies, heuningwortels en malvapoeding. 
Maar . . . met haar houtlepel in die pot toor Martelize ’n swetterjoel flambojante treffers op: gerookte mieliepaptert, dieppot-pizza, kreefstertkerrie, calamarisosaties, seekossop en ketelbraai-snoek, eend met sjerrieglaseersel, varknek, lamsboud, koedoesteaks, selfs’n Latynse braaitafel met flentervarkskouer.
Nou ja, wat is ’n feesmaal sonder die soete verleidings? Pastel de nata (met ’n sweem van kardemom en kaneel), affogato, roomys met gerookte room, koekstruif met braaikoek en perskes, Siciliaanse lemoenkoek, en ’n reënboog van lusmakers.
Verskillende tegnieke en metodes vir buitelugkos word ingespan: braai en rooster oor die kole (selfs in die as), swartpotte, ketelbraai en beroking. Naas wenke vir kopkrappers soos braaihout, temperatuurmeters, rookmetodes, die briket-slangmetode en soorte swartpotte kry jy ’n warm dosis nostalgie in die vorm van Martelize se staaltjies en vertellings. Ware sielskos!

VERWANTE BOEKE

Marinda kook met blikkies en pakkies

Marinda Engelbrecht

Vuurwarm (SB)

Jan Braai

Dit proe soos huis

Herman Lensing

Cook and Enjoy for Kids

Eunice van der Berg, S.J.A. de Villiers

The South African Air Fryer Cookbook 2

Louisa Holst

The South African Vegan Cookbook 2

Leozette Roode

Fatima Sydow Cooks

Fatima Sydow

My Sweet Life

Faaiza Omar

Nic van Wyk-Brood & Botter

Nic van Wyk

The South African Air Fryer Cookbook

Louisa Holst

Klein kook en geniet (2018 uitgawe)

Eunice van der Berg, S.J.A. de Villiers

Marinda se koskas

Marinda Engelbrecht

Kaap, kerrie & koesisters

Fatima Sydow, Gadija Sydow Noordien

Vegetaries

Jan Braai

Die VLV-kookboek

Vroue-Landbouvereniging van Kaapland

Boerekos with a twist

Annelien Pienaar

Die Suid-Afrikaanse lugbraaier kookboek 2

Louisa Holst

Baking

Christine Capendale

Kokkedoortjie

Errieda du Toit

Vleis

Annelien Pienaar

Cupcakes and Couscous

Teresa Ulyate

Dorah Sitole

Dorah Sitole

Shisanyama

Jan Braai

Deeg

Theresa de Vries

Fatima Sydow - Cape Malay Cooking

Fatima Sydow

Marinda se kinderkombuis

Marinda Engelbrecht

The South African Vegan Cookbook

Leozette Roode

Landbou Boerekos

Arina du Plessis

Cook and Enjoy

S.J.A. de Villiers

Meals

Christine Capendale

Die Demokratiese Republiek van Braai 2

Jan Braai

Nataniel: Die Edik van Nantes-kookboek

Nataniël , Erik Le Roux

For Friends & Family

Nicky Stubbs

Cape, Curry & Koesisters

Fatima Sydow, Gadija Sydow Noordien

Kitchen Queen

Lucia Mthiyane

Braaibroodjies en burgers

Jan Braai

Suid-Afrikaanse Lugbraaier Kookboek

Louisa Holst

Kook en Geniet

S.J.A. de Villiers

Food stories

Tebogo Ndala, Lebogang Ndala

Hearty Home Food with Sipho

Siphokazi Mdlankomo

Laat die potte prut

Via

Vuurwerke (SB)

Jan Braai

Seisoenskos

Weg!/Go! Platteland

Curry

Ishay Govender-Ypma

Veggielicious

Mokgadi Itsweng

Maaltye

Christine Capendale

Meat

Annelien Pienaar